Buddhistisk Samfunds nyhedsbrev

Efterårs Sesshin (retræte)

Vi gør lige opmærksom på Sesshin i Havredal Zendo d. 27 september - 2 oktober 2020.
Tilmeldingsfrist er 1. september, så se lige nærmere snarest her: https://buddhistisksamfund.dk/node/83

Og så en af de '101 Zen Historier':

5. Hvis du elsker, skal du elske åbent

Tyve munke og en nonne, der hed Eshun, praktiserede meditation med en vis Zen-mester.

Eshun var meget smuk, selvom hendes hoved var glatraget og hendes kjortel simpel. Flere munke blev hemmeligt forelsket i hende. En af dem skrev et kærlighedsbrev til hende og insisterede på et privat møde.

Eshun svarede ikke. Den følgende dag holdt mesteren et foredrag for gruppen, og da det var slut, rejste Eshun sig.

Hun henvendte sig til den, der havde skrevet til hende, og sagde: 'Hvis du virkelig elsker mig så meget, så kom og omfavn mig nu.'

Sesshin / retræte

Vi vil lige gøre opmærksom på at der er en sesshin d. 10 til 15 maj
Tilmeldingsfrist er egentlig d. 18 april, men kan forlænges lidt, hvis du har behov for at tænke dig om lidt længere (henover weekenden).
Hvis du ønsker at deltage, så udfyld ansøgning eller kort ansøgning snarest - samt indbetal sesshin beløb. Det er muligt, at du ikke kan deltage da der er corona-begrænsninger - 'først til mølle'.

Forår - fascinerende tider

Vores buddhistiske forståelse og integrering er for tiden udfordret. I den anledning tænker jeg, at nogle kurser, diskussioner desangående ville være interessant. Disse vil blive via ZOOM med invitation til de interesserede (men med begrænset antal - først til mølle). Send venligst forslag/interesser - hvad kunne du tænke dig, at vi tog op. Dette bliver søndage kl 11. Det vil virke bedst, hvis du downloader & installerer Zoom appen/programmet: https://zoom.us/

Regeringen har henstillet til os at lukke ned, og det har vi gjort. Jeg vil dog åbne lidt op igen: Det vil være muligt at komme her i Havredal Zendo for zazen og dokusan - efter aftale så vi ikke er for mange samlet - og hvis du er uden 'mistænkelige' symptomer. Dokusan & konsultation er også muligt via Zoom.

Det er desuden nok smartest, hvis vi 'udvander' forårs-sesshin, så de interesserede kommer en eller måske to ad gangen. Giv venligst besked om hvilke fem dage der passer dig, så koordinerer vi. Der vil blive 'streamet' teishoer til alle deltagere i uge 20.

Andre nyheder:
Buddhistisk Samfund har skiftet navn til Buddhas Budbringere - eller hele det officielle navn, Buddhas Kensho Praksis Budbringere. Kensho Praksis er det vi gør, Buddhas Budbringere er det vi er.
I den forbindelse skulle vores vedtægter ændres, så vi tog andre ændringer med. De på generalforsamlingen vedtagne vedtægter er at finde på hjemmesiden under 'om samfundet', https://buddhistisksamfund.dk/om-samfundet

Der er også tilføjet flere nye sider på vores www.

Gulvplanker er ankommet, men vi blev lidt bremset mht. lægning af disse pga. SARS2. Vi håber på nyt gulv indenfor en måneds tid.

Og så lidt fra 101 zen historier:

3. Er det rigtigt?

Zen-mesteren Hakuin blev rost af sine naboer som en, der lever et rent liv.

En smuk japansk pige, hvis forældre ejede en fødevarebutik, boede i nærheden af ​​ham. Pludselig uden nogen advarsel opdagede hendes forældre, at hun var med barn.
Dette gjorde hendes forældre vrede. Hun ville ikke tilstå, hvem manden var, men efter megen pressen nævnte hun til sidst Hakuin.

I stor vrede gik forældrene til mesteren. 'Er det rigtigt?' var alt, hvad han sagde.

Efter at barnet blev født, blev det bragt til Hakuin. På dette tidspunkt havde han mistet sit omdømme. Det generede ham ikke, og han tog sig meget godt af barnet. Han fik mælk fra sine naboer og alt andet, den lille havde brug for.

Et år senere kunne pigen ikke længere holde det ud. Hun fortalte sine forældre sandheden - at barnets rigtige far var en ung mand, der arbejdede på fiskemarkedet.

Pigens mor og far til gik straks til Hakuin for at bede om tilgivelse, ydmygt undskylde og få barnet
tilbage igen.

Hakuin var villig. Da han overgav barnet, var alt hvad han sagde, 'Er det rigtigt?'

4. Lydighed

Tilhørerne ved mesteren Bankeis foredrag var ikke kun zen-studerende, men ​​personer af alle rangtrin og sekter. Han citerede aldrig sutraer eller forfaldt til skolastiske afhandlinger. I stedet blev hans ord talt direkte fra hans hjerte til tilhørernes hjerter.

Hans store publikum gjorde en præst fra Nichiren-sekten vred, fordi hans tilhængerne forlod ham for at høre om Zen. Den selvcentrerede Nichiren præst kom til templet opsat på at debattere med Bankei.

”Hej, Zen-lærer,” råbte han. ”Vent et øjeblik. De, der respekterer dig, vil adlyde, hvad du siger, men en mand som mig selv respekterer dig ikke. Kan du få mig til at adlyde dig?”

”Kom op ved siden af ​​mig, så vil jeg vise dig,” sagde Bankei.

Præsten skubbede sig vej gennem mængden til læreren.

Bankei smilede. ”Kom til min venstre side.”

Præsten adlød.

”Nej,” sagde Bankei, ”vi kan måske tale bedre, hvis du er på højre side. Gå herover.”

Præsten trådte stolt over til højre.

"Du ser," observerede Bankei, "du adlyder mig, og jeg synes, du er en meget blid person. Sæt dig nu ned og lyt.”

Danmark er 'lukket ned'

Kære venner
En haste-meddelelse:
For at hjælpe med til at 'flade kúrven ud', så vi ikke alle bliver smittet på en gang og overvælder sundhedssystemet, lukker vi indtil videre Havredal Zendo.
Angående retræte/sesshin i uge 20: Lad os se tiden an.
Sid, praktiser zazen, hjemme. Virtuel kontakt hertil er muligt - dokusan, konsultering osv. via Skype, Google Hangout eller ZOOM.

Pas godt på jer selv, hinanden og alle andre.

Indkaldelse til generalforsamling i Buddhistisk Samfund

Generalforsamling for Buddhistisk Samfund afholdes søndag, 16. februar kl. 11:00 i Havredal Zendo.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller.

2. Formandens beretning.

3. Kassererens beretning.

4. Valg, genvalg til bestyrelsen. Lasse May opstilles.

5. Valg af revisor.

6. Indkomne forslag. Der vil blive fremlagt forslag til ændring af vedtægter for samfundet.

7. Eventuelt.

Forslag til behandling skal være bestyrelsen i hænde senest 2 uger før general­forsamlingen,

Vinternyt

Ja, det er vinter - i det mindste på kalenderen.
Sidste retræte og efterfølgende 'fallout' var - for mig i det mindste - ganske interessant, og mindede mig om den første af '101 zen historier':

November nyheder

Så er vi 'levende' igen. Zendoen åbner atter søndag d. 3 november.

Efterår i Haurdal

Så begynder kulden (den relative) at trænge sig på. Vi får nok frost inden en uge er gået.
En yderst spændende sesshin (et retræte) er vel overstået, og vi vil gerne have lidt fri/ferie (første i mange år), så Havredal Zendo er lukket for/i oktober måned. Vi ses d. 3. november - forhåbentlig. Hvis du skulle have akut brug for min hjælp denne måned, så kontakt mig.

Hedebølge-nyheder

Ja, det er hedebølge - igen - her i Havredal Zendo. Ukrudt og krudt vokser (nærmest) uhæmmet.

Først og fremmest vil jeg gøre opmærksom på vores efterårs-retræte. I dag er sidste frist for tilmelding. Det bliver jo første fulde (5-dages) retræte med vores nye 'virkemidler', så det burde absolut være tid og penge værd.

Og så er der kommet lys i zendoen. Soin har installeret alle lamperne i meditationsrummet, så nu mangler vi nærmest kun det endelige gulv. Har du lyst til at donere et sådant?

Til sidst vil jeg lige nævne, at jeg producerer den sundest tænkelige drink - ægte kefir. Den kan købes her, eller du kan komme og hente ægte kefir-knolde, også kaldet tibetanske svampe (de er gratis, når vi har dem). Det er noget helt andet end supermarked-kefir (den er ikke baseret på ægte kefir knolde, men en 'starter-kultur').

Sommer nyt 2019

Sommeren er kommet til Haurdal (sådan staver vi på lokalsproget), de største bambusskud er allerede oppe på fire meter (og vokser stadig) og myggene er udkommet.

Der har været meget & mange positive reaktioner på vores nye forestillingsopløsningsmiddel, og jeg vil de kommende dage prøve at besvare de modtagne personlige beskeder. Jeg er nu (også) i gang med at udvikle en 'vaccine' mod 'lidelse' (dukha), så vi undgår 'tilbagefald' - hvad siger du til det? Der er jo visse dage, hvor tanker og forestillinger 'vælter ind', og man - i nogle få sekunder - bliver trukket ind i pinsler af diverse art (irritation, vrede, angst, frygt - - - ), men det er jo de morsomme dage - man kan ikke lade være med at le højt over dette/disse.

Endnu en teisho er på youtube på Havredal Zendos kanal, https://www.youtube.com/user/taikyoji/videos - https://youtu.be/tw5sLQxBe1I
Disse er jo ikke videoer, men lydfiler, og vil blive indsat her på hjemmesiden snarest (billigere download).

Udvidet service: De, jeg kender, kan konsultere mig per video-konference (Skype, G-Hangout, zoom).

Husk nu at tilmelde dig efterårsretræte, https://buddhistisksamfund.dk/node/63

De bedste - - - - (& så skal jeg nok skære ned på denne 'spamning' igen)
E.T.

Sider

Abonnér på Buddhistisk Samfunds nyhedsbrev