Om Buddhistisk Samfund

Hakuin Buddhistisk Samfunds medlemmer er folk, der har fundet sammen for at komme videre i deres personlige udvikling gennem træning i den stil, som blev bragt til Danmark og videreudviklet af Choan Roshi.

Buddhismen i en nøddeskal: Buddhismen handler om: Hvad er virkeligheden? Hvordan fungerer den? Og hvordan kan jeg lære at leve i harmoni med dette, således at jeg kan opnå endelig og absolut fred i sindet hinsides enhver tvivl, frygt og forvirring.

Det er dette vores træning og praksis handler om. Ikke teoretisk (man bliver ikke mæt af at læse madopskrifter), men reel træning med dette for øje.

Vores praksissted er Havredal Zendo i Midtjylland.

Indmelding i Buddhistisk Samfund foregår ved at klikke på "Opret konto" i boksen til højre.


Buddhistisk Samfund er på SKATs liste over godkendte foreninger under navnet Taiipying Juefaan Thanh Namusanze. Vi er godkendt efter LL § 8 A og LL § 12, stk 3, som berettiget til at modtage gaver, løbende ydelser mv. med fradragsret for giveren.
For at udnytte dette kan du udfylde et gavebrev.


Buddhistisk Samfunds vedtægter kan ses her.

Buddhistisk Samfunds etiske retningslinjer kan ses her.

Historisk

I 1921 stiftede overlæge og psykiater i Viborg, Dr. Christian F. Melbye, inspireret af den teosofiske buddhisme, den første danske buddhistiske forening, Buddhistisk Samfund (- i Danmark), hvis medlemstal aldrig oversteg 10 personer. Foreningen stoppede med Melbyes død i 1953.

Melbye var den danske repræsentant for to indflydelsesrige internationale buddhistiske organisationer, Bund für Buddhistische Leben og Mahabodhi Society, og personligt kommunikerede han med Anagarika Dharmapala og D.T. Suzuki. Han var en intellektuel, og var bekymret over hvordan han skulle formidle, hvad han erkendte var for eksotiske for de fleste af hans samtidige landsmænd:

"Buddhisme på dansk jord - ja, meget kunne vække ens håb om at det havde gode udsigter. Og som vi ser heden dækket af lyng i fuldt flor, kan vi også se Buddhas ophøjede tanker breder sig blandt et stort antal mennesker midt iblandt vores tørre danske åndelige jord".

Det var imidlertid symptomatisk, at den håndfuld medlemmer, der var i Buddhistisk Samfund - bortset fra at offentliggøre et buddhistisk tidsskrift (artikler som blev skrevet af Melbye selv), - aldrig mødtes for rent faktisk at praktisere buddhisme, før Buddhistisk Samfunds endelige opløsning i 1950.

Buddhistisk Samfund er nu genopstået - og med den betydelige forskel, at vi faktisk er en gruppe mennesker, der praktiserer buddhisme. Om det så medfører, at "Buddhas ophøjede tanker breder sig blandt et stort antal mennesker midt iblandt vores tørre danske åndelige jord" får vi se, men det er da sandelig vores håb.

Buddhistisk Samfund er et religiøst samfund af buddhister der praktiserer under ledelse af Egmund T. Sommer (Denko). Vores 'stil' er en videreudvikling af Rinzai Zen Buddhismen.