'Forårs' nyheder

Forår med forbehold - det er først nu kommet i nærheden af frysepunktet, og alt er snedækket. Men solen skinner da heldigvis mere og mere.

Min lærer, Eido Shimano Roshi, døde den 18 februar. Han blev 85 år gammel. Jeg har jo brudt med ham for en hel del år siden, så jeg kommer ikke til at savne ham. Kongō Sōken Muishitsu Eidō Tai Zen Ji Dai Oshō var en af de mest indflydelsesrige mht. indføring af Rinzai Zen buddhismen i Vesten. Han sørgede for - sammen med nogle ganske få andre - at Rinzai Zen 'slog rod' her i Vesten - inklusiv Danmark. Vi har givet ham nogle ofringer i et hjørne af alteret et stykke tid: (se billede i on-line udgaven https://buddhistisksamfund.dk/node/43/) Eido Memorial
   
Hekigan Roku, en meget kendt koan samling og anden del af vores 'pensum' er endeligt udgivet - ja, på dansk. Den indeholder ikke alle 100 'sager', blot dem som jeg bruger i koan-studiet. Der er også en luksus-udgave, som, udover bogen, kommer med en DVD indeholdende 40 teishoer - en teisho for hver inkluderet koan. Køb den i butikken.
   
Husk nu at melde dig til helligdags-retræte senest d. 20 marts.