Vinter nyheder

Så er Buddhistisk Samfunds generalforsamling vel overstået. Bestyrelsen er blevet mere international, idet Ingeborg fra Norge er blevet valgt ind i stedet for Muin. Udover tempel opbygning var der ikke så megen aktivitet i 2017, men renoveringen af den tidligere garage til tempelbygning så store fremskridt, og da den nu er taget i brug, har vi flere planlagte aktiviteter allerede - nærmere om det snarest. Finansielt: Økonomien er sund, og der var noget højere indkomst og, især, udgifter sidste år. Der var specielt fire større donationer til vores tempel, men vi investerede udover disse, så året endte desværre med et minus.

Shakyamuni Buddhas dødsdag, Parinirvana, d. 15 februar blev 'helligholdt' med én-dags retræte / heldags-sidning. Min teisho var baseret på første vers i sutrabogen, Atta Dipa, samt et vers af Hakuin Ekaku, som han gav ved samme lejlighed en gang i 1700-tallet:
For to tusinde år siden, opgav den gyldne hellige ånden,
Efterladende et råddent lig, der har stinket ting til gennem utallige tider.
Nu er hans efterfølgeres pande dækket tykt med sved.
Efter regnen er de lyserøde ferskenblomster kantet med dug.

Fra og med helligdags retræte 2018 tager vi en ny sutrabog i brug. Faktisk minder den ganske meget om vores sutrabog den gang vi hed "Skandinavisk Zen Center", og den ligger tættere på traditionen fra Zen Studies Society - mere autentisk. Du kan se og downloade den her: ny sutrabog (kort udgave).

En ny side med ressourcer og links til sådanne er oprettet, https://www.buddhistisksamfund.dk/ressourcer - men kun for medlemmer (du skal være logget ind for at kunne se den). Første ting der er link til Tripitaka på engelsk. Hvad 'tripitaka' er, kan du 'google', hvis du ikke ved det.

Egmund