Sensommer nyt

Så er corona restriktioner relevante for Havredal Zendo ophævet, og vi har fyldt zendoen op med puder igen. Desuden er 'med mere' genindført, så om søndagen er der efter zazen igen te og snak.

Jeg vil lige minde om efterårs sesshin d. 3-8 oktober. Der er allerede fire tilmeldte, så kom ikke for sent med ansøgningen.

Og fra: 101 Zen hustorier:
8. Store bølger
I begyndelsen af Meiji-perioden levede der en velkendt bryder kaldet O-nami, Store Bølger.

O-nami var uhyre stærk og kendte kunsten at bryde. I sine private kampe besejrede han selv sin lærer, men offentligt var han så genert, at hans egne elever kastede ham.

O-nami følte, at han skulle gå til en Zen-mester for at få hjælp. Hakuju, en vandrende lærer, opholdt sig i et lille tempel i nærheden, så O-nami gik til ham og fortalte ham om sine problemer.

Læreren rådede: 'Store bølger er dit navn, så bliv i dette tempel i nat. Forestil dig, at du er de bølger. Du er ikke længere en bryder, der er bange. Du er de enorme bølger, der fejer alt foran sig og sluger alt på deres vej. Gør dette, og du vil være den største bryder i landet.'

Læreren trak sig tilbage. O-nami sad i meditation og forsøgte at forestille sig sig selv som bølger. Han tænkte på mange forskellige ting. Så gradvist vendte han sig mere og mere til følelsen af bølgerne. Efterhånden som natten skred frem, blev bølgerne større og større. De fejede blomsterne i vaserne væk. Selv Buddha i helligdommen blev oversvømmet. Før daggry var templet ikke andet end ebbe og flod i et enormt hav.

Om morgenen fandt læreren O-nami i zazen, et svagt smil på hans ansigt. Han klappede bryderen på skulderen. 'Nu kan intet forstyrre dig.' han sagde. ’Du er bølgerne. Du vil feje alt foran dig.'

Samme dag deltog O-nami i brydningskonkurrencen og vandt. Derefter var ingen i Japan i stand til at besejre ham.

Og så tænkte jeg: "101 søndage" - var det ikke en idé at tale om en af disse historier om søndagen efter zazen?

Kommentarer

Mads Daugbjergs billede

Mediterer over den. Bh